31 Aralık 2009 Perşembe

YENİ YILDA YENİ HAYATLAR DİLERİM...



insanoğlunun bir türlü önüne geçemediği şeylerden biri Ölüm, diğeri ise Zamandır.Zaman her zamanki gibi hızla akıp gidiyor. Giderken bizlerden çok şeyler götürdüğü bir gerçek.Peki zamanı durdurmak elinizde olsaydı neler yapardınız, bir düşünün isterseniz.

Gözlerinizi bir saniyeliğine kapatıp geçmişi düşünün.Aklından neler geçti değil mi, Daha dün ne yapıyordunuz, nerdeydiniz, hangi durumdaydınız.

Kuşkusuz bu sorulara verdiğiniz cevaplar içerik olarak farklı olsa da değişmeyen tek gerçek var; geçip gitmiş olması. Ama bundan daha da önemli bir gerçek daha var ki; bu satırları okurken bile hala engel olamadığımız geçip giden zaman...

Bu yılda bitiyor ve yeni bir yıla saatler kaldı. Kuşkusuz gelecek yıla dair beklentilerimiz de her yıl olduğu gibi büyük umutlarla bizi karşılıyor. Sanırım hepimizin sığınak noktası oluyor yeni yıl.

Ama şunu hesaba katmıyoruz nedense, her geçen yılda bir önceki yıla göre yeniydi.Her geçen yıldan sonra yeni yıla bu beklentilerle girmiştiniz. Peki ne değişti, Yada ne değişmedi. Değişen ise takvimdeki yılların sayısı. Değişmeyen ise Sizsiniz, düşünceleriniz.

Her yeni yıla yeni beklentiler içerisinde giren, ama düşüncelerinizi ve hayata bakış açısını değiştirmediğiniz için çok geçmeden yeni yılı da eskiten yine sizsiniz.

Yeni yıl yeni hayat getirir mi, Yoksa yeni bir hayatı yeni yılda siz mi kurarsınız.
Eğer yeni bir hayata kararlıysanız bu içinizden gelmeli ve sonuçlarına katlanarak sonuca gitmek için çalışmalısınız.

Sonuçta kimse sizin için yeni bir hayat kurmayacaktır. Yeni yılda yaşamak istediğiniz hayatla, eski yeni yıllarınızdaki yaşadığınız hayat arasında büyük uçurumlar varsa bunu daha çok düşünmelisiniz.

Yoksa rüzgarlarda sürüklenen bir çalı parçası misali gibi oluverir hayatınızda...

Hayatınızı ve hayata bakış açınızı değiştirmek için yeni yılı beklemeyin. Hemen karar verin ve harekete geçin. Yarın, sizin için yeni bir hayata başlangıç olması dileklerimle Yeni yılınız ve yeni hayatınız kutlu olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder